Blog opslag

Dette er et blogopslag (individuelt), udarbejdet som fortsæt til nyhedsbrevet. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet hvis du vil se mere.

1) Metodeafsnit

Inden jeg begyndte på blogindlægget, havde jeg besluttet at det skulle matche det eksterne link fra nyhedsbrevet og det CTA der var lagt op til; ”læs flere sjove historier fra min rejse og min pakkeliste i blogopslaget HER”.
Det var også vigtigt for mig at kombinere en sjov historie med noget praktisk eller noget der kunne afhjælpe et pain hos læseren.

Jeg tog også stilling til om indlægget skulle være kommercielt eller ikke, og at der skulle indgå linkbuilding, men som anbefaling og ikke kommercielt, for at det kommercielle ikke skulle dominere oplægget og irritere læseren.

Jeg ønskede at viderebringe lidt af samme opstilling fra nyhedsbrevet, hvor punkter er med til at overskueliggøre det lidt lange oplæg og bryde brødteksten, det samme med underoverskrifter. Dette er også med målgruppen i tankerne, hvor sproget også var noget jeg grundigt overvejede.
Min største inspiration fik jeg fra geggo’s blog både ift. blog-introduktion og indledning samt afslutning på oplæg og selve hendes inddragelse af læseren – det ønskede jeg også at mestre, for at gøre mit oplæg så personligt som muligt.
Ydermere har jeg til udarbejdelsen af pakkelistens punkter brugt egen tilvirkning og erfaring samt kigget på diverse rejseblogs, for at tjekke om jeg nu havde husket det hele.
 

Sidst men ikke mindst testede jeg ved hjælp af answer the public nogle søgeord af inden for emnet ”backpack”. Her var det tydeligt at ”pakkeliste” sammen med ”backpacker” var noget der gik igen mange gange, og ud fra det valgte jeg min overskrift, og fik indblik i hvordan jeg skulle arbejde med SEO i indlægget.

2) Introduktion til bloggen

Velkommen til min blog

Jeg hedder Nanna Faxlev, også kaldet Nans, Nanni og Præstø.

Jeg er 22 år, født og opvokset i en lille by på Sydsjælland ved navn Præstø (deraf ét af kælenavnene), hvor jeg efter 20 år pakkede mit liv sammen og flyttede det til Næstved. Her har jeg nu min base sammen med min dejlige kæreste.  

Jeg er skilsmissebarn på 11. år, og storesøster med stort S til en lillebror og 6 sammenbragte søskende. Det har alt sammen gjort mig til den kvinde jeg er i dag, nemlig en kvinde med stort K.

Livet har forskellige størrelser af bump, som vi møder gennem hele livet. Jeg tror på, at vi kan lære noget af alle bump, og derfor er jeg kun nysgerrig på livet. Heraf kommer også min store trang til at rejse, som fylder en stor del af mit liv og denne blog.

Tak fordi du kigger forbi!

3) Mit blogopslag

Backpacker pakkeliste – Costa Rica

Til at starte med skal jeg lige fortælle at dette indlæg er et affiliate med Venture.dk. Alle andre links er egne anbefalinger og udelukkende for at være behjælpelig.

Nu til sagen, som var den at jeg skulle til Costa Rica med Venture.dk i vinteren 2019. Jeg var helt på bar bund med hvad jeg skulle pakke, da det var min første backpack rejse, og da jeg vidste jeg skulle på mange flere i fremtiden, var det vigtigt for mig at lave en pakkeliste jeg kunne bruge igen og igen.

Selvfølgelig er der forskel på en backpack pakkeliste til Antarktis vs. Costa Rica. Det giver fx ikke mening at pakke vinterjakken når du skal til Costa Rica, og sandalerne til Antarktis-rejsen.

Til jer der for resten ikke ved hvor Costa Rica er, jeg vidste det altså ikke, så ligger det i Mellemamerika lige over Panama, og hvis i heller ikke ved hvor Panama er, ligesom mig, så ligger det også i Mellemamerika, surprise. Nå, men hvis i ligesom mig er ringe til geografi er vi jo heldige at Google maps findes, og det er jo kun en endnu bedre grund til at besøge landet for at finde ud af mere om det.

Herunder ser du MIN pakkeliste til Costa Rice og altså et varmt land, og med ”min” mener jeg at der jo altid vil være delte meninger om ting der skal på og ikke skal på.

Pakkeliste:

* Packing cubes
Ud over du selvfølgelig skal anskaffe dig en backpack til din backpackrejse, er de her helt klart de smarteste og mest praktiske accessories, som jeg aldrig ville have undværet på min tur! Og det gælder ALLE backpackrejser.

Med disse packing cubes kan du opdele dit tøj i ”kasser” (fx en med sokker, en med t-shirts, en med shorts og en med lange bukser), som passer lige ned i din backpack. Du kan vælge forskellige størrelser og farver, og du kan nemt finde det du leder efter i din backpack.

Backpackere på hostel
Ankomst til vores hostel i Costa Rica – med propfyldte backpacks


Tøj:
* Lukkede sko/støvler
* Sandaler/klipklapper
* Sokker
* Undertøj
* Shorts/nederdele/kjoler
* Langebukser
* T-shirts/toppe
* Langærmede trøjer
* Regnjakke
* Kasket/solbriller
* Toiletsager
* Kortspil


Praktiske ting:
* Lille sovepose – når man skifter fra det ene hostel til det andet ved man aldrig hvad man møder, og derfor kan det være rart at man kan hive sin egen sovepose op, hvis der fx er pletter på lagnet eller andet uforudset når man ankommer.

* Vandflaske
* Mini lygte/pandelygte

* Førstehjælpskasse – Man kan få en mini-version i Tiger til ingen penge.
* Hængelås til rygsæk
* Fold sammen rygsæk og eller
waterproof bag
* Rejseadapter
* Fotoudstyr
* Hurtigtørrende håndklæde
* Gaffatape – man ved aldrig hvornår man får brug for gaffatape
* Kuglepen


Vigtige ting!:
* PAS – husk nu dit pas, og hav det i en lille taske/bæltetaske når du rejser fra A til B, både når det gælder fly og rundt i landet med fx bus eller færge.

* Medicin
* Valuta – i Costa Rica bruger de ”Colón”. (100 danske kr. = 9.573 Colón)
* Pung – har du flere kort så læg et i din toilettaske og det andet i din bæltetaske. På den måde har du back up, hvis du mister den ene eller anden taske.
* Biletter
* Rejseforsikring (police)
* Andre vigtige dokumenter som fx internationalt kørekort, vaccinebog mv.

Vigtigt når du pakker tingene fra pakkelisten, at du pakker let. Du har ikke brug for 5 langærmede, vælg 2. Det er den største fejl at pakke meget, jeg har selv gjort det og jeg brugte ikke halvdelen af det jeg havde med. I stedet var det slid og slæb hver gang jeg skulle fragte min backpack…
Der findes de sødeste costaricanere, som vasker og tørrer tøj for ingen penge, og man er sikker på at alt er der og ligger foldet og klar når du vil afhente det – så benyt dig at det i stedet for at pak et par sokker til hver dag.

Hvor er mit pas?

I skal selvfølgelig ikke undvære en lille anekdote fra min tur til Costa Rica. Faktisk var det inden jeg overhovedet havde sat mig på flyet til Costa Rica med gruppen fra Ventures.dk. Min backpack havde mange fine rum, nogle små og nogle store. De små rum uden på backpacken havde jeg fyldt med vigtige ting, som jeg så havde let adgang til. På mig havde jeg min bæltetaske, som jeg skulle have med på flyet, med de vigtigste ting, som billet, pung, telefon mv.
Sammen med gruppen afleverede vi vores backpacks til check in, og drog videre til security. Her opstod mit problem. For at komme igennem security skulle man vise pas, men hvor var mit pas?
I en tanketorsk havde jeg lagt mit pas i det yderste nemmest tilgængelige rum på backpacken, og jeg havde glemt at tage det op inden jeg afleverede backpacken i check in. Shit.
Vi satte alle kræfter ind, og på ulovligvis listede en medarbejder mig ud til flyet, hvor jeg i lastrummet skulle udpege min taske. Det hele endte jo godt, og jeg kom afsted, men en lidt pinlig start foran gruppen jeg skulle rejse med. Dette er et godt eksempel på, hvor vigtigt dit pas er. Så for gudsskyld husk det nu!

Det kan være jeg har glemt nogle vigtige ting til pakkelisten, i så fald må i rigtig gerne skrive det i kommentaren, men også hvis i har nogle sjove anekdoter fra jeres backpackrejser – dem vil jeg elske at høre.

Jeg håber min pakkeliste kunne hjælpe dig, og hvis ikke, at du i så fald fik et smil på læben da du forestillede dig, mig i flyets lastrummet udpege min taske.

God tur, hvis du selv skal afsted. Peace out.
// Nanna Faxlev

4) Beregning af lixtal

Jeg har checket lixtallet for mit blogindlæg på nielsgamborg.dk

Lixtallet er beregnet til 33, hvilket betyder at sværhedsgraden af teksten er let.


Tilmeld dig nyhedsbrevet for at modtage flere sjove historier og besked om når der kommer nye blogoplæg lige HER.