Portrætfoto

Nedenstående forsøg på et portrætfoto af mig, er taget i undervisningssammenhæng af en klassekammerat, med en iPhone 8 suppleret af et Ring Light (lyskilde).

Portræt billede af mig; Nanna Faxlev

Tankerne bag billedet:

Jeg ønskede et professionelt foto og dermed valget af en hvid baggrund, så jeg som person var det eneste i fokus. Ikke sagt, at man ikke kan have et professionelt billede med noget i baggrunden, men min personlige opfattelse af et professionelt billede er som ovennævnt med hvid baggrund.
Heraf var det også vigtigt for mig, at billedet blev taget i halvnær (fra albue og op), igen for at undgå for meget støj fra resten af kroppen.


Når man tager et valg om at ansigtsmimikken skal sige det hele på billedet, er det vigtigt at have fokus herpå. Det var derfor vigtigt for mig at mit smil trådte igennem, både med min mund/tænder og med mine øjne. Med det ville jeg gerne udtrykke mig som person, som værende smilende, glad, rar og imødekommende, hvilket jeg synes lykkedes. Samtidigt giver smilet i øjne og med mund en vis varme og med ansigtet lige mod kameraet skabes der nærvær.
Desuden er der arbejdet med ansigtspositionen i form af en mere sænket hage, der gør at ens øjne er mere åbne når man smiler.

Ydermere ønskede jeg et billede i farver, da formålet med billedet ud over at anvende det på min website, også var at bruge det på min LinkedIn. Fra tidligere undervisning i LinkedIn samt tilhørende materiale, lærte jeg, at det i høj grad anbefales at anvende et farvet billede på sin LinkedIn, idet LinkedIn i forvejen, er lidt gråt i sit udtryk. På den måde blender man ikke for meget ind i baggrunden.


Se også mine produktfotos.

Se portrætbillede på min LinkedIn.